Om forfatteren

Historien om en debutroman

Jeg er født og opvokset i København, hvor jeg kom til verden en blæsende forårsdag i 1987.

Lige så længe jeg kan huske, har jeg elsket at læse og få læst højt og har i mange år puslet med tanken om at skrive en bog, ligesom både mine forældre og bedsteforældre har opfordret mig til det.

Efter bogmessen i Forum 2010, hvor min far, Mogens Blom, havde sin seneste bog på udstilling, besluttede jeg mig for at tage udfordringen op, og gav mig selv den deadline at den første version skulle være færdig til min farmors 85 års fødselsdag – knapt et halvt år efter.

Derefter fulgte mange lange aftener og weekender med skriveri, og mange vågne timer med bog-relateret dagdrømmeri – for det tager længere tid og kræver mere energi at skrive en bog end man måske tror 🙂

Den absolut første læsbare udgave af “Da Danmark gik ned” blev færdiggjort sent om natten i midten af april, kun et par timer før min farmors store fødselsdagfest, hvor gaven ( sparsomt indpakket) blev givet på en gammel Kindle der ikke var helt nemt at formatere indhold til.

I løbet af de næste to måneder blev yderligere indhold samt store og små rettelser tilføjet, bl.a. på baggrund af de første beta-læseres kommentarer, indtil den færdige version var klar til udgivelse i juni samme år.

Selvudgivelse

Jeg bruger det amerikanske website Smashwords til at lave min Word-dokumenter om til epub-filer af høj kvalitet. Foruden at kunne bruges til selve ebogs-formateringen i en lang række formater, gør Smashwords det også meget nemt for forfattere uden et forlag i ryggen at få udgivet og distribueret sine værker til bl.a. Apple, Barnes & Nobles, Sony og Kobo. Dog er Smashwords mest relevant for engelsksprogede bøger, da det største salg af e-bøger i Danmark sker via andre portaler.

Til det danske marked, bruger jeg derfor Saxo Publish til at udgive og sælge mine bøger i både ebogs-format og som fysiske bøger i både hardcover og softcover – det fungerer forbløffende godt og er nemt at sætte sig ind.

Sidst men ikke mindst, udgiver jeg også mine bøger gennem Google Play, som selvsagt kun sælger deres partneres bøger gennem Google Play butikken til Android-platformen.

Mybooks1-small

Den svære to’er

Efter udgivelsen af min debutroman, havde jeg et hav af idéer til nye bøger og en digital rpdebunke med noter. Desværre også langt flere idéer end jeg formentlig nogensinde vil få tid til at skrive.

I stedet for at gøre det oplagte og skrive en opfølger på min debut, valgte jeg derfor at skrive på én bog der på mange måder er radikalt anderledes end den første. Både i form af type, plot og fortællestil. Jeg håbede at kunne få bogen færdig i 2012, men et hav andre projekter gjorde at det først i foråret 2014 lykkedes mig at få sat det (foreløbigt) sidste punktum i romanen.

Hvor “Da Danmark gik ned” var en atypisk spændingsroman, er min anden bog “Når fuglen falder” en anderledes coming-of-age fortælling om en ung, ung hjemløs mands rejse op gennem 90’erne. Et fantasifyldt og samfundskritisk værk der forsøger at provokere læserne til at tænke anderledes over nogle af livets ellers så fasttømrrede facetter.

Andre hjemmesider:

Juggle Ninja – En hjemmeside der omhandler jonglering og Juggle Fitness